parallax background

A VIAPAN DAL

"... a Viapan dal egy olyan érték marad számunkra, ami az írott és íratlan vállalati céloknál magasabb szinten, a zene segítségével köt össze bennünket."


Vida Péter - CEO / Viapan Group

De ne szaladjunk ennyire előre a történetben, kezdjük a legelején.

Zenés tréningeink eszköztárát sok féle képpen fel lehet használni egy-egy tréning alkalmával. Ez mindig attól függ, hogy mi is a közösen kitűzött cél. Van, hogy konkrét vállalati kihívást kell feldolgoznunk. Van, hogy egy csapatot kell összekovácsolnunk. És olyan is van szép számmal, hogy szabadjátékot kapunk a megbízónktól, hogy “dobjuk be a gyeplőt” és érezzük jól magunkat. Mindegyik típusnak meg van a maga varázsa, ezért mindegyiket szeretjük.


Olyan kihívásra azonban riktán kapunk felkértést, hogy készítsünk egy vállalati brand image filmet, úgy, hogy a teljes produkciós folyamatot ők szeretnék csinálni; a koncepció alkotástól, a zene megírásán át, egészen a zene feljátszásáig…


…Erre csak egyet mondhattunk:

“Jól van Viapan Group, ha lúd, legyen kövér!”

A Viapan Dal Projekt

"From Zero to Hero"

Megbízónk kérései


*Csapatépítés (szervezet fejlesztés miatti feszültségek feloldása)
*Saját dal szerzése (a teljes produceri folyamatot beleértve)
*Közös zenélés (felszabadult, mosolygó boldog emberekkel)
*Fenntarthatóság (a környezetvédelem fontosságának kiemelése)
*Saját videóklip elkészítése
*Közel 100 ember szórakoztatása

Zeneszerzés és produceri munka?
Mit is lehet mondani, egy ilyen ambiciózus tervre?

Csináljuk, de akkor csináljuk úgy, mint a nagyok!

Cinkos társakkal a stúdióban

ELŐHANG

Miután leegyeztettük, hogy milyen stílusban, hangulatban tempóban gondolkodjunk, összeszedtük az alap bandát. A nagy számok törvénye alapján, mindig van néhány ember a csapatban, akik vállaltan (ez a szó később még fontos lesz) játszanak valamilyen hangszeren. Őket kiválogattuk és Magyarország egyik legnevesebb hangstudiójába vittük őket - ihletett környezetbe, aranylemezek közé - Závodi Gábor studiójába. Gábor a felkérésünkre addigra megírta a dal zenei alapjait, melyeket ott helyben az alap banda tagjai fel is játszottak külön-külön hangsávokra. Természetesen mindezt a többiek tudta nélkül, a legnagyobb titokban.

Együtt a csapat

ÖSSZHANG

Reggel 8 óra, Zalakaros, gyűlik a csapat, akik még nem sejtik, hogy itt egy igen csak rendhagyó csapatépítésnek néznek elébe. Becsekkolás után nem sokkal elkezdődik munka, a brigád szekciókra oszlik: dallam, ritmus, fenntarthatóság, stb… A kezdeti merev, kissé riadt arcokat hamar feloldja a közös zenélés élménye és a felismerés, hogy senki sem kapott annál nehezebb feladatot, amit biztosan örömmel meg ne tudna oldani. A nap hátralévő részében tanulás, gyakorlás és sok nevetés közepette készülünk az esti fellépésre. Egy külön apartmant is béreltünk és berendeztük studiónak, hogy Viapan dal minősége olyan legyen, amit akárt egy rádióban is le lehet játszani. Eljött az este, a fellépés ideje, ahol a csapat, szépen kiöltözve kiáll a hotel nagytermébe és előadja a produkciót. A teljes eseményt fotós és videós rögzítette, így némi studió utómunkálat után megszületett a Viapan dal és videó klip.

Elkészült a mű

A VIAPAN DAL - VIDEÓ KLIP

Tetszett?

Szeretnél Te is hasonlót a céged számára?