Országjáró könnyűzenei játéktér és ismeretterjesztő programsorozat


A programsorozat egy olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei oktatási bemutató egyszerre, amely kéthetente mindig más-más város- ban irányítja rá a atal korosztályok figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

PROGRAMOK

Interaktív hangszerkiállítás elismert szakemberek közreműködésével, kézbe vehető és kipróbálható eszközökkel gitáros, basszusgitáros, dobos, billen- tyűs, énekes és elektronikus zenei témákban, vala- mint mini stúdiók 350 négyzetméteren. Rendhagyó énekórák, melyek bemutatják a könynyűzene és a könnyűzenei hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, egyben betekintést engednek a zenész élettér és életmód nagyszerűségébe. Fiatal tehetségek és pro hangszeres demonstrátorok minikoncertjei, melyek elmélyítik a zenei emlékeket és meggyőzően bemutatják a hangszer- rel élés perspektíváit. Kísérőrendezvények, mini konferenciák, játékok a kiállításhoz kapcsolódóan. Könnyűzenei szakmai szervezetek, médiumok és zeneiskolák bemutatkozása. Szó lesz többek között a tudatos zenefogyasztásról, a jogdíjakról és a pályázati lehetőségekről.HELYSZÍNEK ÉS IDŐZÍTÉS

A tavaszi sorozat február végétől, június közepéig nyolc állomást vesz sorra: Szolnok, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Győr, Pécs, Szombathely, Bu- dapest. A helyszínek jellemzően a városok Agórái, vagy frekventált helyen lévő művelődési házai, azok kiállításra és programokra alkalmas terei, termei.

Mi is ott leszünk!

Az InMusic csapatát Varga Ágnes, InMusic Tréning és Terápia szakmai vezető, ELTE-BGGYK egyetemi tanár képviseli a "Játszunk Zenét – A zene mint univerzális nyelv" interaktív előadásával.


A következő helyszíneken és időpontokban találkozhatsz velünk:

SZOLNOK - március 2. - 10:00-tól az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban
DEBRECEN - március 9. - 11:00-tól a Debreceni Művelődési Központ - Belvárosi Közösségi Házban
NYÍREGYHÁZA - március 30.- 11:00-tól a Nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban
SZEGED - április 27. - 11:00-tól, helyszín egyeztetés alatt
PÉCS - május 11. - 11:00-tól a Zsolnay Kulturális Negyedben
SZOMBATHELY - május 25. -11:00-tól a Agóra-Szombathelyi Kulturális Központban
KECSKEMÉT - június 1. - 11:00-tól a Hirös Agórában
BUDAPEST - június 22. - az időpont egyeztetés alatt, a helyszín a Várkert Bazár

Kérdésed van? Szeretnél jelentkezni?